Betrouwbaar en Functioneel

Uitdaging

Voor Marinus Keukens was er de vraag om voor zowel de ontmoetingsruimte als de Jeugdsoos op de 1e verdieping een uitgewerkt plan te maken voor de inrichting van de bar met gebruikerskeuken en een gebruikerskeuken met uitgifte bar te realiseren. Een geweldige uitdaging welke uiteindelijk heeft geresulteerd in een prachtig project. Hoogwaardige kwaliteit en een geslaagd ontwerp. Inmiddels vol in gebruik en voor een groot publiek. Ook in de praktijk blijken alle voorzieningen in de hoogste mate naar tevredenheid te voldoen. Marinus Keukens in de persoon van Kor heeft voor ons MFC in Oudega een belangrijke rol gespeeld.


Aanleiding

Vanaf 2002 is een commissie uit het dorp actief bezig geweest een multifunctionele accommodatie met een ´alles onder één dak´-functie in het dorp te realiseren. Een centrale locatie, een plek waar sportvelden, tennisbanen, christelijke basisschool (in de toekomst een brede school) en ouderencentrum aangevuld met een Multi Functioneel Centrum en zo mogelijk in de toekomst nog verder uitgebreid met meerdere disciplines, waarbij een samenbindende factor hoog op het verlanglijstje staat. Het participeren daarenboven van de huisarts is een discipline die goed past in dit MFC, en zeker ook op de plaats waar het MFC gesitueerd wordt. WELZIJN, in een zo breed mogelijke zin des woords, krijgt handen en voeten door de multifunctionele accommodatie.


Disciplines in MFC

Korfbalvereniging Quick´21 maakt gebruik van de accommodatie, met inbegrip van de sportvelden. Daarnaast houden de volleybalvereniging en de gymnastiekvereniging, beiden onder de naam RSO, hier hun trainingen. Ook is er een groep actief met Aerobics. Het onderdeel sport/bewegen is nu één van de disciplines in het nieuwe MFC. De Jeugdsoos heeft haar onderdak gevonden in het nieuwe MFC. Ze deelt haar ruimte nu met de muziekvereniging Looft de Heer maar in de toekomst zullen hier meerdere verenigingen en/of organisaties hun onderdak kunnen vinden.


Zorgeloos overlaten aan Marinus Keukens

Marinus Keukens heeft bij het MFC in Oudega Smallingerland niet alleen de multifunctionele keuken annex loungebar in de ontmoetingsruimte geregeld maar ook de keukenvoorziening met uitgifte bar in de Jeugdsoos. Wij hadden het volste vertrouwen dat het helemaal goed zou komen. Het is fantastisch mooi geworden maar vooral ook functioneel wat belangrijk is voor onze verenigingen en inwoners van Oudega.

Bekijk project

Jan de Wilde - Oudega Smallingerland