Gemarineerde zalm met noedels

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Ingrediënten

  • 25 ml sojasaus
  • 50 ml Fair Trade Original Sinaasappelsap
  • 1 rode peper, zaden verwijderd, rest fijngehakt
  • 2 knoflooktenen, gepeld en fijngehakt
  • 4 zalmfilets (ca. 120 g per stuk)
  • 3 el plantaardige olie
  • 2 zakken (à 400 g) Japanse wokgroenten
  • 250 g Fair Trade Original Tibetaanse noedels
  • 2 el verse koriander, grof gehakt

Bereidingswijze

Maak een marinade van sojasaus, sinaasappelsap, rode peper en knoflook en marineer hierin de zalmmoten circa 10 minuten. Breng in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook voor de noedels. Verhit intussen 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de wokgroenten 5 tot 6 minuten. Verhit tegelijkertijd een grillpan en neem de zalmmoten uit de marinade. Voeg de rest van de marinade bij de groenten in de wok. Bestrijk de zalmmoten met de overige olie en bak circa 2 minuten per kant in de grillpan. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Serveer de noedels met de gewokte groenten en gemarineerde zalm. Garneer met verse koriander. Zet extra sojasaus op tafel.

Fijne Tibetaanse tarwenoedels

Fijne Tibetaanse tarwenoedels bereid met eieren volgens authentiek recept. Een heerlijke basis voor een Oosterse maaltijd.
Entrecote met koffieroomsaus en pasta

 

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Ingrediënten

  • 50 g roomboter
  • 1 stuk entrecote van ca. 600 g
  • Molen zeezout mix chili peper*
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • ½ kopje gezette Koffie Espresso*
  • 150 ml kookroom
  • 400 g broccoli of bimi’s
  • 500 g verse eierpasta (bijv. tagliatelle of papardelle)
  • 1 el verse platte peterselie, grof gehakt

Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-product

Bereidingswijze

Breng twee pannen met een ruime hoeveelheid water aan de kook. Verhit boter in een braadpan. Dep het vlees droog en wrijf de entrecote aan beide kanten in met het zeezout uit de molen. Bak het vlees rondom bruin en zet het vuur laag. Braad het vlees tot deze een kerntemperatuur heeft van 55°C tot 65°C (rood of medium), te meten met een vleesthermometer. Houd het vlees warm onder aluminiumfolie. Kook intussen de broccoli in circa 4-6 minuten beetgaar en kook de pasta in circa 3-4 minuten gaar. Voeg de gesnipperde sjalotjes bij het braadvet en fruit ze kort. Voeg de koffie en de kookroom toe en laat de saus iets indikken op laag vuur. Snijd het vlees in dunne plakken en serveer met de pasta en de broccoli. Verdeel de koffieroomsaus over het vlees. Garneer met peterselie en maal er extra zeezout chili peper over.

Wijntip:

Carmenère, Fair Trade Original